Posts

Showing posts from June 17, 2012
HATI SEDANG MENANGIS :(Hati
Berhentilah menangis
Tidak berdaya lagi  mata ini ingin megeluarkan
Untuk apa kau merintih
Untuk apa kau menangisi benda yang belum pasti
Untuk apa wahai hati ?
Tiada guna wahai hati 
Berhenti berehat seketika 
Esok pasti ada lagi
Dan mungkin esok hari milik kau 
Semakin kau merintih 
Semakin galak dia mentertwakan kau wahai hati
Lupakan si durjana itu  sebentar
Ingatlah yang  abadi 
Yang akan kekal selamaNya 

Ya ! Hati Taty sedang merintih. Tak tahu apa yang menganggu naluri hati sekarang, semakin dingat semakin sayu. Kata orang kalau kita saja nak ingat dia pun tak boleh juga. Kadang-kadang orang kata jangan terlalu ikutkan sangat hati ni, kena jadi kuat sikit sebab dalam hidup ini kita akan jumpa pelbagai jenis manusia, ada yang suka tengok kita bahagia, derita. Jadi pilihlah :)
Image
SATU HARI NANTI !
Disebabkan cuti yang lama sangat ni, Taty teringin sangat nak bercuti dengan satu keluarga tapi disebabkan kekangan masa menyebabkan kami sekeluarga tak ada masa nak bercuti. Setiap orang mesti ada impian mahu ke sesuatu tempat satu hari nanti. Ya ! Taty juga begitu mahu pergi melancong ke seluruh negara tapi itu sudah semestinya mustahil buat masa sekarang.Taty lagi suka pergi melancong macam ke pulau-pulau, dan mandi-manda daripada bercuti ke tempat mahal-mahal kerana nak shopping. Alahai! memang tak minat lah. Tapi kalau ke pulau memang sangat seronok. Jadi inilah antara pulau-pulau yang Taty teringin mahu ke sana. InsyaAllah satu hari nanti.

1.KARAMBUNAI ~





Inilah tempat yang Taty nak pergi sangat-sangat, tapi belum berkesempatan lagi, kerana kekurangan bajet dan masa. Taty tahu mengenai Pulau Karambunai ini pun  Nur Suhada (Pemilik blog Gadispuisi) bagitahu kalau tidak memang Taty tak tahu.. Dia juga mahu ke sini untuk berbulan madu ! Ehemm. Dengan siapa tu? Hik hi…
Image
SAHABAT SELAMANYA !
Sudah hampir setahun Taty belajar di ASWARA, tetapi baru tahun ini Taty berjaya buat blog kerana kekangan masa yang tidak mengizinkan dan biasalah line menjadi punca utama. Di ASWARA kami seramai 11 orang di kumpulkan menjadi sebuah keluarga bahagia. Kami juga mengharapkan keluarga ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. 
Persahabatan antara kami ini seperti rumput yang segar dipagi hari yang memberi satu semangat baru. Mari kita mulakan yang pertama ataupun orang kata ketua kami. 
"GILALAH" Ini perkataan pertama Abg Long kami apabila dia mendegar berita yang memeranjatkan dia. Abg Pitri, sebagai penyeri keluarga kami dan juga pelawak terkenal ! Yeah ! Lawaknya tak pernah menghampakan kami ( dah macam juri Maharaja Lawak pula). 
Satu bakat yang terpendam dalam diri Abg Long kami ini adalah boleh bermain gitar dan menyanyi (ala-ala najwa latif kan?).





Kakak Shikin ! Kakak Shikin ni satu yang Taty sayang dia sebab suka ajak lepak bilik diorang lama-l…